NOOR produksjoner

NOOR produksjoner is a live art production company specialicing in performancebased project that explores our postcolonial reality. NOOR productions ANS is run by acter and director Trond Peter Stamsø Munch and playwright and dramaturge Tale Næss. Follow the progress of all our projects and the projects of our collaborators on this blog, and feel free to give us comments and input. If you are interested in booking one of us, ore one of our performances/projects, please contact us on mail to: tpsm@online.no.


torsdag 9. oktober 2008

HVA ER "EN PALESTINSK REISE"



"en palestinsk reise" ble til etter flere lengre reiser i Midt Østen. På reisen gjorde dramatiker Tale Næss og skuespiller Trond Peter Stamsø Munch et 40 talls intervjuer i Libanon, Syria, Jordan, Israel og Palestina. Noen av de menneskene vi traff vil vi la dere bli kjent med. "en palestinsk reise" er også inspirert av bøker vi har lest, sanger vi har hørt, av romanene til Elias Khoury og diktene til den palestinska nasjonalpoeten Mahmoud Darwish. Kort sagt er det en hyllest til alle hjemløse. Til alle vi som lengter hjem og til de hjemmene vi lengter til.
Men "en palestinsk reise" er også en forestilling om oss selv. Den gir oss historiene til menneskene vi møter på scenen. Til Anne fra Fossen, Idd fra Nairobi, Jovan fra Beograd og Buzhan fra Tønsberg. Historier som beveger seg fra eventyr til bekjennelser, fra betroelser til utbrudd, fra vitnemål til sammenstøt.
Sammen reiser vi til Jerusalem, til Kurdistan, til Serbia og hjem til oss selv igjen. Slik ønsker vi å presentere historiske hendelser, milde sanger, maltider, ballader og bryllupsmusikk i det vi håper vil bli en inspirerende, tankevekkende og livsjbejaende forestilling.
Komponist Jovan Pavlovic gir oss musikk fra den jødiske, arabiske og europeiske tradisjonen. Vi går inn i flyktningeleirenes smale smug, ut i ørkennatta og inn i Beiruts underverden av klubber og natteliv.
Vi er "blasted in Beirut" og vi sovner til lyden av en afrikansk vuggesang. Kaskje er dette noe både for hjertet og hjernen? Og kanskje kan vi på den måten bringe verden litt nærmere og oss litt tettere sammen. Kanskje er det å lengte hjem noe som vi alle kjenner på, og det å bli drevet på flukt ikke bare noe som skjer med de andre, der ute og andre steder.
I 2009 legger forestillingen ut på en lengre turne.
Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker oss på besøk på talen@online.no.

Ingen kommentarer: