NOOR produksjoner

NOOR produksjoner is a live art production company specialicing in performancebased project that explores our postcolonial reality. NOOR productions ANS is run by acter and director Trond Peter Stamsø Munch and playwright and dramaturge Tale Næss. Follow the progress of all our projects and the projects of our collaborators on this blog, and feel free to give us comments and input. If you are interested in booking one of us, ore one of our performances/projects, please contact us on mail to: tpsm@online.no.


onsdag 28. desember 2022

STILLA - EN MULIG FORESTILLING, en podkast av NOOR produksjoner i samarbeid med Davvi - Senter for scenekunst


I august 2022 besøkte vi i NOOR produksjoner Kråkeslottet på Senja. Med støtte av prosjektet ArtLab ønsket vi å åpne opp noen problemstillinger vi stod overfor i arbeider vårt. Med oss hadde vi en kantele, en gitar, bass og forsterker. I tre stormfulle dager så vi på begrep som økosorg, stedstap og økoterrorisme. Hva, spurte vi oss selv, er umistelig for oss? Og kan man lage en forestilling om dette? Og kan en slik forestilling kanskje også være en samtale? "Vi" var Tale Næss og Trond Peter Stamsø Munch, og med oss på reisen hadde vi Bernt Bjørn og Ivar Beddari. 

I denne podkasten "gjenbesøker" vi de dagene vi tilbrakte sammen. Den er et forsøk på å gå dypere både i begrepene vi tok for oss og de menneskelige og politiske realitetene bak dem.

Du kan høre hele podkasten her: https://soundcloud.com/noor-produksjoner

Podkasten er laget av NOOR produksjoner i samarbeid med ArtLab og Davvi - Senter for scenekunst. 

Du kan lese mer om ArtLab og Davvi - Senter for scenekunst ved å følge denne linken: https://www.davvi.org/prosjekter/artlab

NOOR produksjoner er et produksjonsselskap som i ulike prosjekter arbeider med spørsmål knyttet til retten til land og vann, Hovedsaklig har vi arbeidet med spørsmål knyttet til situasjonen i Midt Østen, men i den senere tid har vi også sett nærmete på hendelser og problemstillinger nærmere oss selv, både tematisk og geografisk. 

I prosjektet "Stilla - en forestilling" spør vi: Hvor står kampene i vår egen landsdel i dag? Hva ville vært umistelige for oss? Hvilke landskap ville vi være villige til å lenke oss fast for å bevare?



Ingen kommentarer: