NOOR produksjoner

NOOR produksjoner is a live art production company specialicing in performancebased project that explores our postcolonial reality. NOOR productions ANS is run by acter and director Trond Peter Stamsø Munch and playwright and dramaturge Tale Næss. Follow the progress of all our projects and the projects of our collaborators on this blog, and feel free to give us comments and input. If you are interested in booking one of us, ore one of our performances/projects, please contact us on mail to: tpsm@online.no.


søndag 15. september 2024

Residens i verdens største lavvo

I to høstuker høsten 2024 er NOOR produksjoners Trond Peter Stamsø Munch på residens i Stokmarknes med ISKRA produksjoner det som kalles verdens største lavvo. Residensen er  og er den første i sitt slag og arrangeres i regi av Davvi Scene. 

Davvi Scene er et ambulerende produksjons og visningssted og prosjektet drives av Davvi - Senter for scenekunst. Denne høsten ligger lavvoen i Vesterålen, men tanken er at den skal kunne flyttes rundt i hele den nordlige regionen og kontinuerlig tilby visnings og produksjonsmuligheter på steder der det tidligere har vært noe slikt tilbud.


Bildet er tatt inne i lavvoen første residens-dag.

ISKRA produksjoner drives av regissør Prokhor Gusev og teaterpedagog og regissør Gulnara Isakova. Trond Peter Stamsø Munch har tidligere samarbeidet med teamet på produksjonen "KORIDOR - nytt liv". Dette prosjektet har arbeidstittelen "Life of inscets" og er en stort anlagt forestilling der teamet b.a. ønsker å samarbeide med det rike nysirkusmiljøet i Tromsø.
Både Gusev og Isakova er fredsaktivister som har måttet forlate russland for å kunne fortsette sitt arbeid og sine prosjekter i eksil. For oss i NOOR produksjoner er det viktig å samarbeide og virke sammen med våre kollegaer som daglig viser motstand mot det regjerende regimet i Russland, dets daglige forfølgelse av minoritetsgrupper og politiske motstandere og dets invasjon av nabolandet Ukraina.

Nytt flerspråklig magasin lansert under Bodø Bienale

NOOR produksjoners Tale Næss har ledet et flerårig prosjekt rundt flerspråklighet i nord norsk scenekunst. Prosjektet drives av Davvi - Senter for scenekunst og under IETM Caravan og Bodø Bienale 2024 ble et magasin lansert som tar for seg utfordringer og muligheter rundt den mangespråklige virkeligheten i nord.

Redaktør for magasinet var Aslak Heika Hetta Bjørn. I redaksjonsrådet satt Siri Gaski og NOOR produksjoners Tale Næss.

Nå kan magasinet bestilles gjennom Davvi - Senter for scenekunst eller hentes på kontoret på Rådstua Teaterhus i Tromsø, eller på Beddingen Kulturhus i Bodø.


Bidragsytere til magasinet er Siri Broch Johansen, Arturo Tovar, Kristin Bjørn, Rawna Carita Eira, Vanja Hamidi Isacsson, Siri Gaski m. flere 

onsdag 4. september 2024

GRATULERE TIL VÅR SAMARBEIDSPARTNER FERSKE SCENER

 Vi gratulerer vår nære samarbeidspartner Ferske Scener med fire års kunstnerskapsstøtte fra Norsk Kulturråd. 

Ferske Scener er co-produsent på "Stilla - en forestilling" og produksjonen er dermed også sikret produksjonsmidler fra Ferske Sceners budsjetter.
Vi venter nå i spenning på svar på vår store produksjons søknad til Norsk Kulturråd som også vil kunne sikre at produksjonen kan vises med gjester og i gjestespill i Norland, Troms og Finnmark.

Ferske Scener er en uvurderlig kraft i Nord Norsk scenekunst. De har gjort en viktig jobb for sceneteksten, ikke minst den flerspråklige i nord - og de er våre co-produsenter for "Stilla - en forestilling".

Vi er glad for at Ferske Scener nå også har friske midler å bidra med inn i prosjektet og så gleder vi oss til flere Blodklubber, til nye versjoner av Walking within the frame prosjektet som Kristina Juntilla driver og mye, mye mer.